Ще получите знания по анатомия и физиология на човека, състав, приложение и работа с различните козметичните препарати, технология на третиране на лицето при всеки тип кожа и при различните дерматологични процедури, козметичен и лечебен масаж, декоративна козметика, маникюр и педикюр, терапии за отслабване, антицелулитни процедури. Придобиват се умения за работа със съвременна козметична апаратура. Овладяват се естетичните норми в часовете по рисуване и история на козметиката и грима.
Несъмнено най-вълнуващо в обучението е практическото овладяване на професията. Обучението се води от забележителни преподаватели в оборудвани с подходяща апаратура лаборатории. В учебния процес се използват мултимедийни техники за онагледяване новостите в методите, средствата и модните тенденции в бранша.

Завършилите специалността „Козметика“  не само усвояват професията на козметик , но, освен това, се обучават и овладяват знания за психология, маркетинг и реклама, офис оборудване, компютърна грамотност, два чужди езика и редица тънкости в работата, които да осигурят една успешна кариера!

Програмата по специалностите „Козметика” има за цел на базата на теоретични знания да изгради практически умения, осигуряващи възможност за работа в салон за красота или спа ценътр.