Туризмът е най-бързо развиващият се сектор на българската икономика. България има с какво да очарова чужденците, а българинът е все по-въодушевен от свободата да пътува и от възможността за реален досег с чуждите бит и култура.

Тази двупосочна динамика на туристопотока поражда през последните години остър недостиг на квалифицирани кадри – добре познаващи нормативната база, езиково и компютърно подготвени, общителни и креативни. Днес браншовите организации в сектора обявяват недостига на кадри като проблем № 1 за успешното развитие на туристическия бизнес и лобират пред българското правителство за неотложен внос на работна ръка от бившите съветски републики и от азиатските страни.

Обучението по специалността „Организация на туризма в свободното време” е за професия „Организатор на туристическа и агентска дейност” на туристическа агенция.

Като мениджър Вие ще оформяте туристически пакети и ще ги лансирате в интернет пространството, чрез сайта на вашата фирма или сред своите контрагенти в страната и чужбина. Ще знаете как да организирате транспорта (спедиция, карго, навло), съгласно изискванията на местното и международното законодателство.  Ще се запознаете с видовете тарифи и ценообразуване. С организиране на rent a car услуги. Ще правите резервации за престоя и отдиха на туристите. Ще откривате онези партньори – хотелиери, ресторантьори, аниматори и екскурзоводи, които биха организирали престоя на Вашите клиенти в даден регион на страната или в чужбина по най-вълнуващ и запомнящ се начин.

Ако сте ентусиаст и обичате да пътувате, ако сте откривател и умеете да забелязвате скрити за другите красоти, ако, освен това, обичате да споделяте удоволствията и радостта от живота, от природата, изкуството и историческото наследство с другите, то тази професия е точно за Вас!

Ние ще Ви научим правилно и законосъобразно да планирате и организирате дейността на фирмата, да провеждате маркетингови проучвания и да осъществявате ефективна рекламна кампания, да общувате подобаващо със своите партньори, служители и клиенти. Ще получите сериозна подготовка по английски и гръцки език, както и стабилна компютърна грамотност. Ние ще укрепим  предприемаческия Ви дух с онези компетенции и практически умения, които да Ви създадат самочувствието на истински професионалист!