Ще получите знания по анатомия и физиология на човека, състав, приложение и работа с различните козметичните препарати, технология на третиране на скалпа и косата  при всеки тип коса и при различните процедури. Придобиват се умения за работа със съвременна професионална апаратура. Овладяват се естетичните норми в часовете по рисуване и история на  прическата и грима. Получават се специални знания и умения по технология на бръснаро -фризьорството като видове подстригване, оформяне на прически, грижи за косата, терапия и др.
Несъмнено най-вълнуващо в обучението е практическото овладяване на професията.
Обучението се води от забележителни преподаватели в оборудвани с подходяща апаратура лаборатории. В учебния процес се използват мултимедийни техники за онагледяване новостите в методите, средствата и модните тенденции в бранша.

Завършилите специалността  не само усвояват професията на фризьор, но, освен това, се обучават и овладяват знания за психология, маркетинг и реклама, офис оборудване, компютърна грамотност, два чужди езика и редица тънкости в работата, които да осигурят една успешна кариера!

Програмата по специалностите „Фризьорство“ има за цел на базата на теоретични знания да изгради практически умения, осигуряващи възможност за работа във фризьорски салон.